Käyttöehdot

1 YleistäNämä käyttöehdot (”ehdot”) soveltuvat Naapu-sovelluksen (”Naapu”, ”sovellus”) käyttöön. Naapun tarjoaa Naapu Oy (”me”). Naapu on mobiilialusta naapuriyhteisöille. Naapun käyttäjät (”käyttäjä”, ”sinä”) voivat Naapua käyttäen keskenään sopia avusta, palvelusta tms. Naapun avulla saat helposti yhteyttä naapureihisi. Naapu tarjoaa alustan auttamisen halun toteuttamiselle. Naapu tarjoaa myös alustan apua, palvelua tai seuraa kaipaaville.  Naapun avulla voit julkaista ilmoituksia Naapun digitaaliselle ilmoitustaululle, ja sitä kautta tavoittaa naapurisi kätevästi.  Ilmoitukset voivat liittyä esimerkiksi palveluun kuten pihatyöt, kaupassa käynti, lemmikinhoito, siivous, muutto, pyörähuolto etc. Ilmoituksesi voi myös liittyä esimerkiksi kävely-, kahvi- tai lounasseuraan pyytämiseen. Käyttäjät määräävät Naapun sisällön (näiden käyttöehtojen puitteissa) ja sovellus voi sisältää myös muunlaisia ilmoituksia. Naapun keskustelutoiminnon kautta saat vaivattomasti yhteyttä naapuriisi suoraan sovelluksen kautta. Sen lisäksi voit selata ja vastata naapurisi julkaisemiin ilmoituksiin.

2 Tilin luominenNaapun käyttö edellyttää näiden ehtojen hyväksymistä. Hyväksymällä nämä ehdot käyttäjä esittää tarjouksen solmiakseen sopimuksen sovelluksen käytöstä (”sopimus”). Hyväksymme tämän käyttäjän tarjouksen sallimalla käyttäjää käyttää sovellusta. Emme ole kuitenkaan velvollisia solmimaan sopimusta käyttäjän kanssa.Naapun ikäraja on 13-vuotta. Ainoastaan vähintään 13-vuotiaat saavat rekisteröityä ja käyttää sovellusta. Naapu on sallittu sekä luonnollisille henkilöille että oikeushenkilöille. Oikeushenkilön elinkeinotoimintaan liittyvä ilmoitus saa ainoastaan liittyä palveluiden tarjoamiseen. Oikeushenkilöille tuotteiden kaupallinen markkinointi kiellettyä.Naapun käyttö on ilmaista luonnollisille henkilöille. Ilmoituksien julkaiseminen saattaa olla maksullista oikeushenkilöille, mikäli näin erityisesti sovitaan.

3 Naapu Oy:n vastuuKäyttäjä vastaa henkilökohtaisesti mahdollisista sopimuksista, ja niistä seuraamista velvoitteista, muiden käyttäjien kanssa. Naapu Oy ei ole osapuoli mahdollisissa käyttäjien välisissä sopimuksissa tai muissa kanssakäymisissä eikä vastaa niistä tai niiden toteutumisesta sovelluksen ulkopuolella. Naapu Oy pyrkii sovelluksen jatkuvaan toimintaan, mutta ei vastaa siitä, että Naapu toimii virheettömästi tai ilman käyttökatkoja. Naapu Oy ei vastaa vahingoista, jotka mahdollisesti aiheutuvat Naapun käyttäjille tai kolmanelle osapuolelle ilmoitusten sisällöstä tai virheellisyydestä, tai muutoin Naapun sääntöjen, voimassa olevan lain tai kolmannen oikeuksien vastaisesta kolmansien osapuolten toiminnasta tai laiminlyönnistä.

4 Ilmoituksiin liittyvät ehdotNaapua on sallittua käyttää vain Naapun tarkoitusten mukaisesti.Julkaistun ilmoituksen otsikko, kuvaus ja mahdollinen kuva tulee vastata ilmoituksen tosiasiallista sisältöä. Ilmoitukset eivät saa sisältää linkkejä. Käyttäjä on vastuussa siitä, että käyttäjällä on kaikki tarvittavat oikeudet ilmoituksiinsa.  Emme suosittele yhteystietojen mainitsemista ilmoituksissa. Yhteystietoja voidaan jakaa yksityisesti Naapun keskustelutoiminnossa. Ilmoitukset, jotka sisältävät asiatonta kieltä tai kuvamateriaalia ovat kiellettyjä. Käyttäjä sitoutuu myös siihen ettei uhkaa tai häiritse muita käyttäjiä millään tavalla. Käyttäjä sitoutuu siihen, ettei julkaise sovelluksessa:Laitonta tai luvatonta sisältöä.Kaupallisten tuotteiden tai palvelujen mainonta, joka ei ole meidän hyväksymää.Sisältöä, joka rikkoo kolmansien immateriaalioikeuksia.Sisältöä, joka on loukkaavaa tai sisältää seksuaalista vihjailua.Ilmoitustekstien tai kuvien kopioiminen toisten käyttäjien ilmoituksista on kiellettyä. Ilmoitusten spämmäys on kiellettyä.Ilmoituksia ei saa käyttää oikeushenkilön toimintaan liittyvien tuotteiden markkinointiin. Pidätämme oikeuden muokata tai poistaa käyttäjien tuottamaa sisältöä, joka ei ole näiden käyttöehtojen mukaisia tai sisältöä jota muutoin pidämme sopimattomana.

5 Käyttäjän esiintyminenKäyttäjä ei saa oikeudettomasti esiintyä toisena henkilönä erehdyttääkseen muita käyttäjiä. Käyttäjä erehdyttää toista käyttäjää mikäli käyttäjä käyttää jonkun muun henkilötietoja, tunnistautumistietoja tai muuta vastaavaa toisen henkilön yksilöivää tietoa. Jos käyttäjä toimii toisen henkilön puolesta, se on ilmoitettava selkeällä tavalla sovelluksessa.

6 TekijänoikeudetNaapu Oy:llä on käyttöoikeus julkaistuihin ilmoitusten teksteihin ja kuviin.

7 SeuraamuksetSaatamme estää käyttäjän käyttämästä sovellusta, mikäli käyttäjää epäillään sovelluksen väärinkäytöstä tai näiden ehtojen rikkomisesta.

8 Sopimuksen lopettaminenSopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimus voidaan irtisanoa molempien osapuolten toimesta. Sopimus irtisanotaan poistamalla käyttäjätili. Voit poistaa tilisi sovelluksen asetuksista. Meillä on oikeus purkaa sopimus, jos epäilemme käyttäjää sovelluksen väärinkäytöstä tai jos käyttäjä muutoin rikkoo näitä ehtoja. Poistamme tilisi myös mikäli viimeisestä sisäänkirjautumisestasi on kulunut kolme vuotta.

9 MuutosoikeusNaapu Oy pidättää oikeuden muuttaa näitä käyttöehtoja ilman ennakkoilmoitusta milloin tahansa. Pyrimme ilmoittamaan merkittävistä muutoksista sovelluksessa. Mikäli käyttäjä ei hyväksy muutoksia, hänellä on oikeus poistaa käyttäjätilinsä.

10 Sovellettava lakiNäihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Näitä ehtoja koskevat kiistat, erimielisyydet ja vaateet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten keskinäisissä neuvotteluissa. Jos osapuolet eivät kykene keskinäisissä neuvotteluissa löytämään ratkaisua, kiistat ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

11 YhteydenottoSovellukseen liittyvät yhteydenotot voi lähettää sähköpostiosoitteesemme: info@naapu.fi

Päiväys 8.5.2023