Miten Naapu toimii?

Onko naapuilu sinulle vielä vierasta? Ei hätää! Tältä sivulta löydät oleellisimmat ohjeet Naapun käyttöön.

Naapu yhdistää apua tarvitsevat ja apua tarjoavat

Apua tarvitsevat

Yksityishenkilöt, jotka tarvitsevat apua erilaisten palvelujen kanssa, kuten lastenhoito, lemmikinhoito, pihatyöt ja siivouspalvelut.

Apua tarjoavat

Yli 13-vuotiaat yksityishenkilöt sekä yritykset ja järjestöt, jotka haluavat tarjota palveluitaan paikallisesti.

1) Naapun lataaminen

Naapu on mobiilisovellus, jonka voit ladata sovelluskaupastasi. Naapu on saatavilla sekä Google Play Storessa että App Storessa. 

2) Tutustu naapurustosi ilmoitustauluun vieraana

Avattuasi sovelluksen pääset kirjautumatta Naapun etusivulle. Ilman kirjautumista voit tunnustella Naapun toimintoja. Voit muun muassa nähdä oman naapurustosi ilmoitukset sekä tutustua Naapun "Hyvä tietää"-sivuun.

3) Kirjautuminen

Kun haluat päästä käsiksi Naapun kaikkiin toimintoihin sinun tulee kirjautua.  Voit vaivattomasti kirjautua mm. sähköpostisi tai olemassa olevan Google-tilin avulla. Kirjautumisen myötä pääset julkaisemaan ilmoituksia, viestittelemään naapureillesi sekä muokkaamaan profiiliasi!

4) Aloita Naapun käyttö!

Olet valmis aloittamaan Naapun käytön. Seuraavaksi käymme läpi Naapun toiminnot.

5) Etusivu

Naapun etusivu on yhtä kuin naapurustosi digitaalinen ilmoitustaulu. Etusivulla voit selata julkaistuja ilmoituksia alueellasi. 

Ensinnäkin voit muokata etusivun näkymää haluamasi näköiseksi. (1) Etusivun yläreunassa näet alueen mistä ilmoituksia näytetään. Tätä palkkia painamalla voit myös asettaa sen etäisyyden, millä haluat nähdä ilmoituksia. Palkkia napauttamalla voit myös muuttaa sijaintiasi niin, että näet ilmoituksia myös toisella alueella. (2) Oletuksena on, että etusivulla näkyy sekä avun tai palvelujen tarjoukset sekä pyynnöt. Tätä asetusta voit kuitenkin suodattaa niin, että näet pelkät pyynnöt tai tarjoukset. 

(3) Etusivulla näet tiivistetyt tiedot julkaistuista ilmoituksista. Näet ilmoituksen otsikon, kuvan, kategorian, etäisyyden sekä julkaisuajankohdan.

Etusivun alapalkista löydät Naapun chatti-toiminnon (4), "Lisää ilmoitus" -painikkeen (5), profiilisi (6) sekä lisätietoja (7). Lisäksi etusivun oikeasta ylänurkasta (8) löydät tiivistetysti tietoa Naapun käytöstä. 

6) Ilmoituksen julkaiseminen

Aloita ilmoituksesi julkaiseminen napauttamalla "Lisää ilmoitus" -painiketta (5). Ensimmäiseksi sinun on valittava ilmoituksen tyyppi. Ilmoitus voi olla pyyntö tai tarjous. Valitse pyyntö, jos haluat pyytää apua tai palvelua. Jos haluat tarjota apua tai palvelua, valitse tarjous. 

Seuraavaksi sinun on annettava tiivistetty otsikko ilmoituksellesi. Tämän jälkeen voit kirjoittaa ilmoituksesi tarkemmat tiedot, esimerkiksi avun tai palvelun yksityiskohdat. Jos tarjoat esimerkiksi ikkunanpesua voit kirjoittaa ilmoitukseen, että sinulla on omat välineet. Voit esimerkiksi myös asettaa pyytämäsi korvauksen tarjoamastasi palvelustasi. Ilmoituksen kuvaus ei tarvitse sisältää kaikkia yksityiskohtia, sillä niistä voidaan sopia keskenään lopulta Naapun chatissa. 

Voit myös asettaa korvauksen ilmoitukseesi. Tällä tavoin voit helposti viestittää naapureillesi, jos avun tai palvelun toteuttamiseen liittyy jokin korvaus. Voit lisätä ilmoitukseesi tiedon, että korvaus avun tai palvelun toteuttamisesta on 1) Ilmainen 2) Sovittavissa 3) Kertakorvaus tai 4) Tuntikorvaus. 

Tämän jälkeen voit lisätä kuvan tai kuvia ilmoitukseesi. Jos esimerkiksi pyydät apua pihatyön tekemiseen, voit liittää ilmoitukseen kuvan pihastasi. Sinun profiilikuva näkyy ilmoituksessa, jos et lisää kuvaa ilmoitukseen. 

Viimeiseksi sinun on valittava, mille alueelle haluat julkaista ilmoituksen. Oletuksena on, että ilmoituksesi etäisyys muihin Naapun käyttäjiin määritellään nykyisen sijaintisi mukaan. Halutessasi voit myös julkaista ilmoituksesi toiselle sijainnille.

Julkaise ilmoituksesi ja tavoita naapurustosi! Helppoa eikö vain?

Alla näet miltä julkaisemasi ilmoitus voi näyttää 💚


Lisätietoa Naapun toiminnoista löydät sovelluksesta ja tavoitat Naapu-tiimin somessa tai info@naapu.fi. Nähdään Naapussa💚

Pysy ajan tasalla seuraamalla Naapua somessa:

info@naapu.fi